Boldy v2 Kurumsal Wordpress Teması Türkçe


boldy-turkce-wordpress-tema

boldy-turkce-wordpress-tema
boldy türkçe wordpress teması
Daha önce Türkçeleştirmesini yapmış olduğum ve pek çok kişi tarafından beğenilerek kullanılan Boldy Teması’nın hatalarını giderip ayrıntılı bir dökümantasyon hazırladım.
Görünümü ve gelişmiş özellikleri nedeniyle kullanım şekli diğer WordPress temalara göre çok daha farklı bir tema. Açıklamaları okuyarak temayı kullanmayı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Boldy WordPress Temasını daha önce Boldy Teması Türkçe başlıklı yazıda Türkçe olarak yayınlanmıştım. Fakat temadan kaynaklan eksiklikler ve Türkçe karakter bozukluğu nedeniyle kullananlar pek çok düzeltme yapmak zorunda kalmıştı.
Yeni versiyonda bu hataların pek çoğunu düzelttim.
Boldy Teması Türkçe v2 buradan indirebilirsiniz.
Düzeltilen hatalar:
  • Cufon fontundan kaynaklanan Türkçe karakter sorunu giderildi.
  • Mail gönderiminde Türkçe karakter problemi giderildi. (Murat Kilic’a teşekkürler!)
  • Twitter bölümündeki Türkçe karakter sorunu giderildi.
  • Daha ayrıntılı dökümantasyon hazırlandı.
Boldy WordPress Teması Kullanımı:
Temayı yukarıdaki adresten indirip sitenizin wp-content/themes/ klasörüne yükleyin. Görünüm > Temalar bölümünden Boldy temasını etkinleştirdikten sonra Yönetim panelinizde Boldy Options adında bir menü oluşacak. Bu menüden tema ayarları yapılıyor.

Boldy Options Ayarları

Genel Seçenekler:

Bu bölümde logo adresinizi ve blog/portfolyo yazılarınızın kategorilerini tanımlamanız isteniyor. Aşağıda görselde test sayfasında kullanmış olduğum ayarlar mevcut.
boldy teması logo ayarları

Sosyal Linkler:

boldy wordpress teması sosyal linkler
Bu bölümde kendinize ait sosyal linkleri girebilirsiniz. Twitter için sadece kullanıcı adı, LinkedIN ve Facebook için ise URL adresi girmeniz isteniyor. Ayrıca Twitter hesabınızı eklediğinizde, son tweet’inizi alt kısımda gösterebiliyorsunuz. Sosyal linkler RSS butonunun hemen yanında çıkıyor ve yandaki gibi görünüyorlar.

Anasayfa Ayarları:

Burası, anasayfayı şekillendiren ve yazılarımızı, slider görsellerini eklediğimiz bölüm. En çok zorlanılan kısım burası, o nedenle ayrıntılı anlatacağım.
Kayan bölme görsel sayfasını ayarlamak için Yönetim panelinizdeki Sayfalar > Yeni Ekle bölümünden bir sayfa oluşturun. Başlığına görsel sayfası yazabilirsiniz. İçeriğine ise yazı girmeyin, buraya alt alta görseller ekleyeceğiz. Bu görsellerin her biri anasayfadaki kayan bölmede çıkacak. Bu sayfaya örnek olarak 3 tane 960×370 piksel boyutlarında görsel ekleyin. İsterseniz bu görsellere birer sayfa linki de verebilirsiniz. Daha sonra sayfayı yayınlayın.Boldy Options menüsünden Kayan bölme görsel sayfası olarak bu yeni oluşturduğunuz sayfayı seçin veDeğişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın.
Şimdi anasayfanıza baktığınızda kayan bölme de görsellerin döndüğünü göreceksiniz. Görselleri daha sonra değiştirmek isterseniz, oluşturduğunuz sayfayı düzenlemeniz yeterli.
Anasayfa kutuları bölümüne gelirsek, öncelikle bu bölümün amacını öğrenmeliyiz. Bu bölüm, bir görsel ve bir de özet metin girerek istediğiniz bir yazıyı anasayfada göstermenizi sağlıyor. Örneğin, bu temayı bir portfolyo teması olarak kullanırsanız son çalışmalarınızı burada gösterebilirsiniz. Ziyaretçi daha sonra devamını oku butonuna tıklayarak çalışmanıza gidebilir. Devamını oku butonunun hangi sayfaya yönleneceğini de siz belirtiyorsunuz.
Bu bölümün aktifleşmesi için 3 adet sayfa oluşturmalısınız. Sayfalar > Yeni Ekle bölümüne girin. Sayfanıza bir başlık girin. Daha sonra bir resim yükleyin ve Öne çıkarılmış görsel olarak kullan butonuna tıklayın.
öne çıkarılmış görsel olarak kullan
Daha sonra dosya yükleme penceresini kapatın, yazınızın sağ tarafında Öne çıkarılmış görsel bölümünde görselinizi göreceksiniz. Bu görselin adresini kopyalayıp yazınıza görsel olarak ekleyin ve altına bir özet metni girerek yayınlayın. Aşağıdaki görselde test sayfasında kullandığım sayfanın örneği var.
görseli yazı içeriğine ekle
Eklenmiş olan görsel boyutunun 300×200 piksel boyutunda olduğunu fark etmişsinizdir.
Şimdi bu yeni oluşturduğumuz sayfayı Boldy Options menüsündeki Anasayfa kutuları bölümünden seçebiliriz. Devamını oku linki olarak da, ben Merhaba Dünya yazısının linkini verdim. İstersem bu linki daha sonra düzeltebilirim. Aşağıdaki görselde Anasayfa kutuları bölümü için yapmış olduğum ayarlamayı görebilirsiniz.
boldy wordpress teması anasayfa kutuları ayarlaması
Bundan sonra Anasayfa Blurb bölümü kullanmak isterseniz, bir fiyatlandırma sayfası oluşturun. Bunu Anasayfa Blurb bölümünden seçin. Blurb yazısı eklemeyi unutmayın.

İletişim Ayarları

İletişim ayarları bölümü basit. İletişim sayfasında görüntülenecek olan metni yazın. Daha sonra iletişim mesajlarının gönderileceği e-posta adresinizi girin ve kaydedin. Şimdi sıra, iletişim sayfasını oluşturmaya geldi.
Yönetim panelinizdeki Sayfalar > Yeni Ekle bölümüne gidin ve buradan sayfa başlığına İletişim yazın. Sağ tarafta Sayfa Özellikleri başlıklı bir bölüm göreceksiniz. Buradan Şablon olarak Contact seçin ve içeriğe birşey yazmadan yayınlayın. İletişim sayfanız hazır!
Alt bölüm ve Seo Ayarları bölümü için gerekli ayarları doldurduktan sonra, Menü ve sitenin alt bölümü için gerekli ayarları yapabiliriz. Öncelikle, slider vs. için oluşturduğunuz sayfalar sitenin üst menüsünde görünecek. Bu sorun değil, burayı düzenleyip istediğimiz şeyleri koyabiliriz.
Yönetim sayfanızdaki Görünüm > Menüler yolunu takip edin. Buraya bir menü ismi yazın ve Menü Oluştur butonuna tıklayın. Daha sonra sol taraftaki seçenekleri kullanarak Menüde görüntülenmesini istediğiniz sayfa, kategori veya kendi ekleyeceğiniz linkleri ekleyin ve menüyü kaydedin. Son olarak, tema konumları bölümünden Ana Menü olarak oluşturduğunuz bu menüyü seçin ve Kaydet butonuna tıklayın. Menümüzü düzenlemiş olduk.

Bileşen Ayarları

Şimdi yapacağımız son işlem, test sayfasında da gördüğünüz sitenin alt kısmına istediğiniz bileşenleri eklemek olacak. Bu eklemeleri yaptıktan sonra görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.
boldy wordpress teması bileşen ayarları
boldy wordpress teması türkçe, bileşenlerBoldy WordPress temasında bileşenler, diğer temaların aksine sağ tarafta değil en altta görüntülenir. Görünüm > Bileşenler yolunu takip edin ve footer bölümüne görüntülenmesini istediğiniz bileşenleri ekleyin. Sağ taraftaki görselde benim kullanmış olduğum bileşenleri görebilirsiniz.
Daha sonra blog yazılarınızı ve portfolyo yazılarınızı, temanın Genel Seçenekler bölümünde seçmiş olduğunuz kategorilerde yayınlayabilirsiniz.
Temayla ilgili kendi yapmış olduğunuz geliştirmeleri yorumlarınızda paylaşırsanız sevinirim.
Tema WP’nin yeni sürümlerini desteklemediğinden bu tema için destek veremiyoruz.

Yazar: Tokanarsen


Ziyaretiniz için teşekkürler...Yorumlarınızı bekliyoruz...
Previous
Next Post »

Yorumunuz için teşekkürler... Show Conversion Code Hide Conversion Code Show Emoticon Hide Emoticon

Thanks for your comment